• 17 - 20 Februar

Smakskurs med restaurantene

Smakskurs med restaurantene 2000 1806 Bergen Sjømatfestival

Lær fra de beste!

På disse smakskursene får du en fot innenfor noen av Bergens beste restauranter når et knippe kjøkkensjefer inviterer til eksklusive sjømatkurs under Bergen Sjømatfestival. På kursene overgår kjøkkensjefene hverandre med bruk av sesongens fantastiske råvarer, og du får nyte deres signaturretter med lokal drikke i glasset. Det er plass til 30 deltakere på hvert kurs, og alle kursene, bortsett fra kurset med BARE, holdes på Kulturhuset i Bergen. Kurset med BARE vil være på BARE Restaurant. Prisen på kursene er 625,- eller 490,- med BT Fordel.

Her kan du kjøpe billetter

Dette er årets kurs:

Fredag 18.02 – kl.16:00-16:45 

En smak av Restaurant 1877

Kjøkkensjef Nikolas S. Carlsen byr på en parade av sine sjømat-favoritter med kamskjell og o-skjell fra Scalmarin, og modnet Sterling-kveite. På dette kurset kommer du “behind the scenes” med Restaurant 1877 og får lære ulike sjømatteknikker fra kjøkkensjefen. Du får servert nydelige små smaker på rettene og perlende sider fra Hardanger i glasset. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag 18.02 – kl.18:00-18:45

En smak av Bien: 

Gled deg til å smake retten som har stått seg gjennom alle tider, og som har blitt en bestselger hos Bien de siste 10 årene. Persetorsken er en av de mest særegne identitetsbærerne for det bergenske kjøkkenet. På dette kurset lærer Gard Haugland fra Bien Restauranter deg alt som er å vite om retten, og hvordan du går frem for å lage moderne og nydelig persetorsk hjemme. Gard regnes som «persetorskens far» i nyere tid og har også bidratt til at Bergen har fått en årlig persetorskdag 28. januar. Du får selvfølgelig smake på retten, og kan glede deg til nydelig, lokal drikke i glasset.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 19.02 – kl.13:00-13:45

En smak av BARE:

Bli med bak kulissene når Michelin-kokk Kristian Vangen lager signatursmaker fra BARE. På kurset får du smake den ikoniske sjøkrepsretten til restauranten, og topprestaurantens vri på siderdampede blåskjell. Med seg på laget har Kristian de dyktige drikkekspertene fra Handelskammeret Bar, som vil servere lokal drikke i kombinasjon til de delikate rettene. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 19.02 – kl.14:30-15:15

En smak av Allmuen:

Plukkfisken på Allmuen har vært en stor hit siden dag én, og er et utmerket eksempel på rettene som har gjort restauranten til et favorittsted i Bergen. På dette kurset får du smake Allmuens signaturrett i klassisk variant, sammen med kjøkkensjef Johan Pietris nytolkning av retten. Pietri kommer opprinnelig fra Aarhus og med seg i bagasjen har han erfaring fra Michelin-restauranter som Kong Hans Kælder og Kokkeriet i København og Belcanto i Lisboa. Gled deg til to helt ulike varianter av plukkfisk og nydelig lokale dråper i glasset fra Store Naa Siderkompani. På dette kurset får du en smak av Allmuens nye kjøkkensjefs unike stil.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 19.02 – kl.16:00-16:45

En smak av Damsgård: 

Kjøkkensjef Morten Klever fra Damsgård restaurant serverer nydelige smaker av kråkebolle og skrei. Klever har tidligere jobbet på anerkjente restauranter som Oscarsgate, Palace Grill og Strand restaurant, og har erfaring fra Kulinarisk Akademi. På dette smakskurset lærer han bort en av sine favorittteknikker til sjømaten hjemme. Maten serveres med nydelig lokal drikke i glasset, fra Aga Sideri som kommer for å presentere to av sine sidere. Damsgård er en av flere restauranter som eies og drives av Christopher Haatuft, som også står bak Lysverket og Hoggorm Pizza.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 19.02 – kl.17:30-18:15

En smak av “Golfstrømmen”, Lysverket:

Christopher Haatuft fra Lysverket er kjent for sin kreativitet og internasjonale teft. Nylig har han etablert seg i USA med en sjømatrestaurant. På dette smakskurset vil han vise retter fra sjømatrestauranten sin «Golfstrømmen» i Houston, Texas. Det blir smaksprøver på ceviche, classic caviarservice med pekankrem og helfritert fisk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pris for kursene er 490,- for BT Fordel og 625.- for originalbilletter. Her kan du kjøpe billetter.