fbpx

SMAK PÅ OSTER I VERDENSKLASSE

SMAK PÅ OSTER I VERDENSKLASSE 150 150 Bergen Sjømatfestival

På Bergen Matfestival 31. august – 2. september kan du smake på norske oster i verdensklasse, mens vi venter på Oste-VM som arrangeres i Bergen i november!

Kuer og geiter på beite i de grønne, frodige og bratte liene er for mange et signaturbilde på Vestlandet. I mangel på dyrkbare arealer og i en hektisk vekstsesong var dette en effektiv måte å ta i bruk utmarksressursene på. På stølene ble melka kjernet til smør, osten ble ystet og lagret til gamalost og mysen ble kokt til prim eller brunost.

Med påvirkning fra blant annet Sveits, Nederland, Frankrike og Italia har bredden i norske ostesorter vokst markant de siste tiårene. Tross en forsvinnende andel støler og en nesten utdødd ystekultur i etterkrigstiden har vi i de siste årene løftet ostetradisjonene tilbake. En rekke spennende små ysterier har sett dagens lys og med god lokal melk og lagringsmiljø skapes nå oster i verdensklasse. Gled deg til en smakfull opplevelse!

Hold deg oppdatert på hva som skjer på Bergen Matfestival her:https://www.facebook.com/events/243799346182468/