fbpx

BERGEN SJØMATFESTIVAL – EN HYLLEST TIL HAVET!

Velkommen til Bergen Sjømatfestival, 13. – 18. februar 2023.

Nå på vinteren er sjømaten på sitt aller beste. Det feirer vi med sjømatfestival på bergensrestaurantene hele uken og sjømataktiviteter lørdag 17. februar på Fisketorget. Det blir kokkeshow, massevis av familieaktiviteter og konkurranser. På restaurantene blir det lunsj og middager med råvarer i verdensklasse hele uken.

Velkommen til skjellsettende smaksopplevelser på Bergen Sjømatfestival!

Matarena AS er arrangør for Bergen Sjømatfestival, Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival

PUBLIKUMSDAG FOR ALLE

På fisketorget lørdag 17. februar vil det renne over med aktivieter for hele familien. Her kan du blant annet lære om fiskens egenskaper fra hode til hale, spikke skjærebrett formet som fisk, få ansiktsmaling og øve deg på pålestikk. Du kan delta i sjømatrebus og smake på råvarer i verdensklasse i vår helt egne sjømatlab.

OVER 20 RESTAURANTER

Bergensrestaurantene er hovedscenen for festivalen og kjøkkenteamene har virkelig brettet opp ermene for å gi deg et sjømatshow du sent vil glemme.

Denne uken er Bergen spekket med gode sjømatmatopplevelser, fra skreifest til nordisk sushi og street food-inspirert sjømat.

KONKURRANSER

Er er du en racer på å pille reker, eller sykt god på å åpne østers? Under Bergen Sjømatfestival blir det flere spennende konkurranser å delta på. Her kan du lese mer om konkurransene og melde deg på!

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi. Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner.

SMAK AV KYSTEN

Bergen Sjømatfestival arrangeres i samarbeid med norges største gastronomiske sjømatnettverk, Smak av kysten. Ønsker du å lære mer om sjømat i sesong kan du besøke nettsiden www.sesongkalender.no. Vil du lære mer om sjømatnettverket Smak av kysten kan du finne mer informasjon på www.smakavkysten.no.