• 17 - 20 Februar

BERGEN SJØMATFESTIVAL 2022 – EN HYLLEST TIL HAVET!

Velkommen til Bergen Sjømatfestival, 17. – 19. februar 2022.

Nå på vinteren er sjømaten på sitt aller beste. Det feirer vi med sjømatfestival på bergensrestaurantene og sjømataktiviteter i Mathallen på Fisketorget. Det blir kurs, foredrag og konkurranser. På restaurantene blir det lunsj og middager med råvarer i verdensklasse. Prøv sjømat og sider i kombinasjon og lær deg å lage sushi hjemme.

Velkommen til skjellsettende smaksopplevelser på Bergen Sjømatfestival! Detaljert program kommer snart.

Matarena er arrangør for Bergen Sjømatfestival, Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival.

LOKALE RÅVARER FRA SJØ OG LAND

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som Vestlandet har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak, og få innsikt i hvordan den lages.

OVER 20 RESTAURANTER

Under festivalen disker et tyvetalls lokale restauranter opp med den aller beste sjømaten. Bli med og opplev ekte Lousiana “seafood boil” på JAJA restaurant med venner, eller dra på “skalldyrparade” med kjæresten på Restaurant 1877. Er du klar for å bytte ut hjemmekontor-utsikten med en nydelig utsikt over Bryggen? Ja, da er det bare gjøre seg klar for “Skrei & Beaujolais” på Bjerck Restaurant. Se alle restaurantene og sjømatkonseptene her.

Lokal drikke

Under Bergen Sjømatfestival besøker mange dyktige lokale drikkeprodusenter restaurantene. Smak spennende gin-drinker med Bareksten på Spisekroken eller prøv deilig Hardangersider til rettene på Litlére Damsgård. Her er det mye nytt å smake på!

KONKURRANSER

Har du verdens beste oppskrift på bergensk fiskesuppe? Eller er du en racer på å pille reker? Under Bergen Sjømatfestival blir det flere spennende konkurranser å delta på. Følg arrangementet vårt på Facebook for løpende oppdateringer.

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Gjennom Bergens medlemskap i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi. Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner.

SMAK AV KYSTEN

Bergen Sjømatfestival arrangeres i samarbeid med norges største gastronomiske sjømatnettverk, Smak av kysten. Ønsker du å lære mer om sjømat i sesong kan du besøke deres nettside www.sesongkalender.no.