• 17 - 20 Februar


KONKURRANSER UNDER BERGEN SJØMATFESTIVAL

Det er flere spennende konkurranser og glede seg til under Bergen Sjømatfestival. Les mer her om dem her og meld deg på. Verdensmesterskap i persetorsk er åpen for kokker, mens de to andre konkurransene er åpne for alle sjømatentusiaster!

Vestlandsmesterskap i rekepilling, 19. februar:

Er du en racer på rekepilling? Ja, da kan du lett bli vestlandsmester! Konkurransen går ut på å pille flest mulig reker på 2 minutter. Er du klar for å vinne? Meld deg på via denne lenken:

PÅMELDING TIL VESTLANDSMESTERSKAP I REKEPILLING

Sted: Hos Fjellskål i Mathallen på Fisketorget
Tid: Kl. 13-14. 19. februar
Vinneren får et gavekort på restaurant på 2.000,-

Bergensmesterskap i østersåpning, 19.februar:

Hvor mange østers klarer du å åpne på 5 minutter? I denne konkurransen handler det om å være raskest. Stikker du av med seieren blir du bergensmester i østersåpning!  Det er franske østers som brukes i konkurransen, og vi anbefaler at du tar med deg eget klede eller hanske som kan brukes under konkurransen. Kniv vil bli utdelt, men du kan også bruke din egen. Du møter 2 andre konkurrenter i din pulje, og til sammen 11 andre deltakere. Konkurransen er åpen for alle.

PÅMELDING TIL BERGENSMESTERSKAP I ØSTERSÅPNING

Sted: Hos Fjellskål i Mathallen på Fisketorget
Tid: Kl. 14-15. 19. februar
Vinneren får et gavekort på restaurant på 2.000,-

Vi gleder oss til å se hvem som stikker av med seieren. Lykke til!

Verdensmesterskap i persetorsk for kokker: Påmeldingsfrist 10.februar

Persetorsk er en av de mest særegne identitetsbærerne for det bergenske kjøkkenet. De siste årene har den tradisjonelle delikatessen fått mer oppmerksomhet på byens restauranter. Det finnes mange oppskrifter og fremgangsmåter for å lage persetorsk.

Nå skal det knives om en VM-tittel i persetorsk! Vi søker dyktige kokker som vil kaste glans over den lokale delikatessen og vise frem sin beste oppskrift på persetorsk.

Juryleder er Hanne Frosta, og med seg i panelet har hun tre dyktige fagdommere og to publikumsdommere.

Send e-post med oppskrift for påmelding til konkurransen innen 10. februar.
Sted: Mathallen på Fisketorget

Tid: Onsdag 16. februar kl. 14.00 – 16.00

Vinneren stikker av med en premie på 10.000,- eller en plass på studietur til Lofoten 3.-6.april.
Kriterier som blir vektlagt i konkurransen er smak, presentasjon, råvareutnyttelse og autentisitet med utvikling.