fbpx

Praktisk info

Utstiller informasjon

PRAKTISK INFORMASJON TIL ALLE UTSTILLERE –
INFO OPPDATERES FORTLØPENDE: 

En annerledes Bergen Matfestival arrangeres i Bergen sentrum fra 3. – 5. september 2020!
Mye spennende som skjer:
3. september: Festivalmenyer på nærmere 30 restauranter i Bergen sentrum
4. og 5. september: Lokalmatmarked med 40 produsenter på Festplassen 
4. og 5. september: Norsk Siderfestival i Grieghallen
4. og 5. september: Gratis matkurs på Torgallmenningen

ÅPNINGSTIDER FOR LOKALMATSTANDS 2020:
Fredag 4.9. fra kl 12.00 – 18.00

Lørdag 5.9. fra kl. 10.00 – 18.00

Etter stengetid hver kveld er det viktig å lukke standen deres og ta med alle verdisaker. Vi har vakt på området.
Restauranter som har fokus på lokal mat og drikke kobles på og har festivalmiddager mm. fra torsdag-lørdag.

DIN PLASSERING
Kartskisser-byrom BMF 2020-revidert 2.9.20
STANDSKISSE-Bergen Matfestival 2020 revidert 2.sep.

Håper alle planlegger å gjøre standen så fin som mulig.
Vi holder til midt i Bergen sentrum og håper alle er med og bidrar til at den annerledes matfestivalen fremstår så flott som mulig 🙂
Vi får også storfint besøk av Statsminister Erna Solberg på lørdag 5.9.

RIGGING FESTPLASSEN
Rigging skjer fra kl. 7.00 fredag.
Se kartskisse side 1 for Festplassen hvor du skal kjøre inn for opp og nedrigg. Se innkjøring merket med grønn pil.
Kartskisser-byrom BMF 2020-revidert 2.9.20
Kjør inn til midten av plassen. Rigg det viktigste og deretter kjør bort bilen til der du skal parkere.

• Hver utstiller er tildelt en bestemt rad = A, B, C, D.
• Nøyaktig plassering holdes fleksibel – bortsett fra de to hjørneboder på hver rad og alle deltakere plassert i rad C i midten.
Ved ankomst vil hver produsent i rad A & B plasseres fortløpende for å holde rigge-prosessen trygg og effektiv.
Veiledning under rigging på Festplassen vil bli gitt av Matthijs. Funksjonærer vil også hjelpe til.
• Dere må ta med nok lodd og tape for å sikre teltet ditt.
• Vi har også tilgjengelig sandsekker til leie. Da må dere vippse direkte til Arrangement-Tjenester. Skilt settes opp med vipps nr.
Hver produsent må ha med seg eget telt og 4 teltvegger. Tre vegger for å skille hver bod under festivalen, en fjerde for å stenge teltene sine om natten.
• Alle stands må være helt ferdig til kl. 11.00. Da forventer vi Mattilsynet på inspeksjon.
• Vi har dag- og nattevakt fra AVARN SECURITY (tidl. Nokas) på området. Dere må ta med dere verdisaker når vi stenger fredag kl. 18.
De som bruker GASS må låse gassen inn om natten.
Dette gjøres i den gule containeren ved Hordaland Bondelag sitt område. Avtal med Matthijs eller Roland vedr. innlåsing.

PARKERING AV KJØLEBILER/HENGERE FRA TORSDAG-LØRDAG:
Vi har avtalt med Grieghallen at dere kan parkere kjøl/frysebiler på Edvard Griegsplass utenfor Grieghallen.
Kjør bort til der flaggstengene er på Edvard Griegsplass. Grieghallen – Edvard Griegsplass
Der har de lagt ut strømledninger til dere.
NB! Gi beskjed til ingerid@matarena.no hvis du vil benytte deg av dette. Dette gjelder kun de som har behov for strøm til kjøl/frys. Ikke vanlig parkering.
Koster totalt kr. 500,- å stå der fra torsdag til lørdag. God pris siden vi skal ha siderfestivalen i Grieghallen

TOALETT
Festplassen:
Vi har leid mobilt toalett på Festplassen for utstillere. Vi har funksjonær tilstede utenfor som låser opp samt sørger for rengjøring gjennom dagene.

KJØL FRYS
Vi har ikke kjøl – frys på områdene i år, og du må som tidligere nevnt ha med egen kjøl og evt. frys. Det er noen som har kjølehenger og kjølebil. Kanskje noen har ekstra plass til oppbevaring – gi gjerne beskjed til Ingerid.

RØDE KORS
Vi har leid inn Røde Kors som er tilgjengelig hvis en hendelse skulle inntreffe. 

BEREDSKAPSPLAN – DENNE MÅ ALLE LESE GODT GJENNOM
Revidert 2.9.20_Beredskapsplan Bergen Matfestival 2020

SMITTEVERN
Smittevernregler i forhold til Covid19:
Den alternative Bergen Matfestival vil overholde alle FHIs gjeldende smittevernregler.

Ifølge FHI er de viktigste forholdsreglene for å redusere risiko for smitte:
• Å holde avstand (minst 1 meter)
• God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
• Personer som er syke eller med Covid19 symptomer skal holde seg hjemme

ARRANGØR SØRGER FOR DISSE FORHOLDSREGLENE KNYTTET TIL SMITTEVERN:
• Arrangør skal planlegge og gjennomføre festivalen ihht. FHIs gjeldende regler og råd for smittevern.
• Utstillere og funksjonærer skal bli godt kjent med gjeldende smitteverntiltak før oppstart.
• Funksjonærer på Festplassen vil benytte munnbind.
• Alle kunder og produsenter holder god avstand (min. 1 m) til hverandre.
• Matarena vil anmerke på bakken med gule/sortstripede gaffatape som viser avstand som skal overholdes. Dette tapes utenfor hvert lokalmatsalg.
• Det sette på flere tape-rader pr. sted slik at folk som venter i køen skal vente på 1 meters avstand.
• Arrangør gir informasjon om gjeldende smitteverntiltak tilgjengelig via informasjonsplakater og annet infomateriell.
• Informasjon er også lagt ut på web og publiseres i sosiale medier.
• Tydelige festivalvettregler er utarbeidet – se nederst.
• Syke personer og/el. med Covid19 symptomer skal bli bedt om å holde seg hjemme.
• Det skal sørges for god hånd- og hostehygiene og forsterket renhold.
• Arrangør setter ut håndvasker tilgjengelig for produsentene – med såpe, antibac og tørkepapir.
• Arrangør setter ut antibac stasjoner tilgjengelig for de besøkende, og alle utstillere har antibac lett tilgjengelig for de besøkende.
• Det gjøres tilgjengelig munnbind til publikum også (så lenge lageret rekker)
• På Festplassen vil besøkende møtes av funksjonærer som sprayer på antibac på hendene.
• Når besøkende går til utgangen på Festplassen vil funksjonærer spraye dem med antibac.
• På Vågsalmenningen vil det være antibac tilgjengelig for publikum inklusive i alle lokalmat utsalg.
• I og utenfor kurs- og infoteltet på Torgalmenningen er det antibac tilgjengelig.
• Alle som deltar på matkurs blir sprayet eller tar selv antibac.
• Begrenset antall kursplasser. Det blir tatt påmeldinger og notert navn og kontaktinfo.
• Arrangør sikrer at det er tilstrekkelig med funksjonærer for å kunne ivareta anbefalte smitteverntiltak. Vi vil ha særskilte funksjonærer som vil ha kun fokus på å sikre ivaretakelse av smittevernreglene.
• Arrangør anmoder publikum til å unngå å reise kollektivt hvis de ikke må.
• Sikre at arealene tillater at avstandskravene kan ivaretas i forhold til antall deltakere.
• Legge til rette for at trengsel kan unngås.
• Når koordinator for Festplassen og innleid vakt fra Avarn ser at 1 meters avstand ikke kan overholdes vil inngang stenges med sperretau til det er mulig å overholde 1 meters avstand.
• Arrangør vil være fysisk til stede hele tiden for å sikre overholdelse av regler og unngå store folkemengder eller køer.

COVID19 TILTAK FOR UTSTILLERE SPESIELT:
• Utstillere skal gjøre seg kjent med gjeldende smitteverntiltak før deltakelse.
• Alle produsenter følger de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder.
• Utstillere må sørge for god hånd- og hostehygiene og forsterket renhold.
• Alle utstillere skal ta med egen antibac og ha den tilgjengelig på stand. En antibac skal være forbeholdt for utstiller og én på disken forbeholdt besøkende.
• Bare handel over disk, ingen selvbetjening.
• Kundene skal kun ta på de varene de skal kjøpe.
• Ingen selvbetjening av tilbehør (frukt, syltetøy, rømme eller lignende). Kunden skal bli servert av utstiller.
• Utstiller skal kun benytte VIPPS eller kontaktløs betaling – ikke kontant betaling.
• Gjennomføre kontaktløs handel (markedshandlerne setter posen på disken før kunden tar den med seg).
• Minne kundene på å holde minst 1 meters avstand til hverandre til enhver tid, også i køen.
• Du kan selge smaksprøver – men kunden skal ikke ta dem selv. Du skal overlevere den til kunden.
• Vaske/desinfisere kontaktflater jevnlig.
• Vaske/desinfisere hyller og bord ved avslutning.
• Alle produsenter følger de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder ved produksjon, salg og servering av mat. Se info under Mattilsynet.

FESTIVALVETTREGLER FOR BESØKENDE:
1. Bli hjemme dersom du er syk eller har Covid19 symptomer.
2. Hold avstand – minst én meter.
3. Bruk antibac hos utstillerne, inne på restaurant og på festivalområdene.
4. Bruk albukroken hvis du må hoste eller nyse.
5. Unngå å reise kollektivt hvis du ikke må.
6. Ikke bruk lenger tid ved bodene enn nødvendig.
7. Bruk gjerne munnbind.
8. Vis hensyn.
9. Kos deg med deilig lokal mat og drikke.

LEIE ELLER KJØPE EGET TELT
Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Kun 3×3 eller 3×6 hvite pop up telt tillates.
Dersom du har et Bondens Marked telt kan du bruke dette på festivalen.
Du står selv for opp- og nedrigg av ditt eget telt.
Husk å ta med sandsekker og vegger.
Arrangement-Tjenester vil ta med endel sandsekker som du kan leie på stedet. Dere må da vippse direkte til Arrangement-Tjenester.
Se mer info om leie eller kjøp av telt nederst på denne side.

PRISER OG BOOKING AV HOTELLROM:
Vi har gjort avtale med flere hoteller i Bergen Sentrum:
-Scandic Byparken (hotellet ligger like bak Hotel Norge) kr. 1090/1290 enk/dbl. Kode: PROMO1090
-Hotel Norge by Scandic kr. 1490/1690 enk/dbl rom. Kode PROMO1490
-De Bergenske: Avtalepris hos de Bergenske under Bergen Matfestival 2020
-Thon Hotel Bristolhttps://www.thonhotels.no/event/bergen-matfestival-20202/

UTSTILLERKORT LEVERES DIREKTE TIL DERES STAND. 
På baksiden av utstillerkortet finner dere viktige telefonnumre.

BERGEN MATFESTIVAL 2020 REGLEMENT:
Se link Bergen Matfestival 2020 utstiller reglement

VI ANBEFALER MILJØVENNLIG EMBALLASJE FRA NORENGROS – GODE PRISER!
Se 2020 tilbud fra Norengros her:  Norengros spesialtilbud Bergen Matfestival 2020

RIGGING
Dere må selv ta med egne telt og rigge dem opp og ned.
Kun 3×3 hvite pop up telt eller 3×6 hvite pop up telt tillates.
Rigging vil skje puljevis fra kl. 7.00 fredag 4.9.2020.
NB! Dere får nærmere beskjed om standplass og sted.

Festivalledelsen er tilgjengelig på stedet under opprigg – det er bare å ta kontakt skulle det være noen utfordringer som vi i fellesskap løser.
Alltid hektisk i en sådan stund, men her finner vi gode løsninger underveis.
Vi har mange tilgjengelig som kan hjelpe dere på området under rigging torsdag og fredag frem til kl. 10.30.
Alle stands være helt ferdig innen kl. 11.00. Mattilsynet og Skatt Vest vil ha inspeksjon fra fredag 4.9. kl. 11.00

NEDRIGGING
Festivalen stenger lørdag 5.9. kl. 18. Området tømmes for publikum før biler kan kjøre inn. Informasjon om innkjøring kommer.
Alt søppel må kastes i søppelcontainer. Alle er ansvarlig for sitt eget søppel.

HÅNDVASKER (PUMPE):
Hvis du ønsker en egen håndvask så kan du bestille dette spesielt, kr. 1500,- + mva – aller siste frist 23. august for bestilling.
Ellers setter vi ut håndvasker og flere stands deler denne.

SKATT VEST
Her er info fra Skatt Vest (gjeldende fortsatt).
Se link her: Skatt Vest infoskriv

FESTIVALRESTAURANTER
30 restauranter er med på den alternative festivalen – restauranter som gjennom året setter fokus på lokal mat og drikke.
Her vil de ha festivalmenyer på restaurantene og vi vil samarbeide med hver og en av dem for å utvikle tema som bygger kunnskap og interesse om Vestlandsmaten og bruken av lokale råvarer.
Vi involverer lokale mat- og drikkeprodusenter på restaurantene om kveldene.
Sjekk festivalrestaurantene her: matfest.no/festivalrestauranter/

LES MER OM FESTIVALEN HER
matfest.no/om-oss/

FESTIVALLEDELSE
Prosjektleder og områdeamsvarlig Bergen Matfestival, Matarena AS: Ingerid Wembstad – tlf. 994 03 999
Daglig leder og HMS ansvarlig BMF, Matarena AS: Alexandra K. Angell – tlf. 909 77 447
Ansvarlig for kommunikasjon/sosiale medier: Amanda Bahl – tlf. 416 11 092

LEIE ELLER KJØPE TELT
Leie telt:
• Dersom du vil leie telt kan du kontakte Arrangement-Tjenester direkte: https://www.arrangement-tjenester.no/nettbutikk
• Kun hvite telt kan bestilles, og kun størrelse 3×3 m eller 3×6 m

   Priseksempler:
   – 3×3 quick up telt umontert kr. 1000,-
   – 3×6 quick up telt umontert kr. 1995,-

Husk å bestille sandsekker:
  4 stk. til 3×3 telt, 6 stk. til 3×6 telt
• Dere må selv ta med egne bord og annet utstyr til denne alternative matfestivalen.

NB! Oppgi til Arrangement-Tjenester at dette gjelder Bergen Matfestival.
Det er avtalt 15% rabatt på leie av telt (kun 3×3 eller 3×6)
Det er også avtalt 50% rabatt på transport hvis du ikke ønsker å hente teltet selv.
Du får faktura for teltleie direkte fra Arrangement-Tjenester

Kjøpe telt:
Ønsker du å kjøpe eget telt kan dette gjerne bestilles hos Hallgruppen.
Oppgi at dette gjelder Bergen Matfestival. Egne avtalepriser. Kontaktinfo: Hallgruppen,
oyvind.brustad@hallgruppen.no    tlf. 906 79 673
TILBUD KJØP AV TELT FRA HALLGRUPPEN

Følg oss på facebook og instagram.