Norsk Siderfestival arrangeres i Grieghallen 4. – 5. september!
På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det aller beste av autentisk, naturlig og frisk norsk sider! I Grieghallen står 16 norske siderprodusenter klare med sine produkter! Få mer kunnskap om sider fra alle produsentene, våre dyktige sommelierer og under spennende siderkurs – velkommen!
Norsk Siderfestival gjennomføres i regi av Bergen Matfestival.
Hardanger Siderprodusentlag er eier av Norsk Siderfestival.
Matarena er prosjektleder for Norsk Siderfestival.
NORSKE SIDERPRODUSENTER FRA HELE LANDET KOMMER!
- AGA SIDERI
- ALDE SIDER
- APAL SIDERI
- BALHOLM
- EGGE GÅRD
- GARDSBRENNERIET
- HARDANGERGUTANE
- HARDING SIDERI
- KVESTAD SIDERI
- SOLHØI CIDER
- SPILDEGARDEN
- STORE NAA SIDERKOMPANI
- ULVIK FRUKT OG CIDERI
- ÅKRE GARD – EDEL SIDER
Bilde til høyre: Åkre Gård/Edel sider. Fotograf: Gunn Gravdal Elton
Bilde under: Frå Ciderhuset/Balholm. Foto: Tomas Morel
Dyktige sommelierer og siderprodusenter gir deg spennende kunnskap og smaker.
Bli inspirert på siderfestivalens spennende siderkurs.
Se link til siderkurs og billetter her:
KJØP BILLETT TIL NORSK SIDERFESTIVAL HER
SPENNENDE SIDERKURS
Har du lyst å lære mer om siderens verden? Norsk Siderfestival arrangerer en rekke kurs der erfarne sommelierer og sidermakere forteller om herlig norsk sider, og du kan smake deg gjennom en rekke prisvinnende sidere!
KJØP BILLETTER HER
FREDAG 4. SEPTEMBER
Kl 14:00-14:45 – Siderkurs med Ypper
Ypperlig norsk sider! – Sideranalyse- og smakskurs med siderekspertene Ypper. Lær mer om den suksessfulle norske sideren! Hva skiller norsk sider fra andre lands sider og hva skal du bruke den til. Du får smake på 5 ulike sidere på kurset. Sommelierene Anniken England og Ove Svendsen i Ypper underviser hos Norsk Sommelier utdannelse og har til sammen over 35 års erfaring med mat og drikke.
Kl. 15:15-16:15 – Siderkurs med Balholm
Hvordan kan sider bli den norske vinen? Åge Eitungjerde fra Ciderhuset/ Balholm lærer deg mer om hvordan spiseeple, mateple og sidereple gir ulike siderstiler og om hvilke andre råvarer som kan kombineres med eple. Hvilken siderstil passer til ulike matretter – og hvorfor? På dette kurset vil du få smake 5 ulike kvalitetssidere – fra delikat ”verandasider” til tanninholdig sider til hjort! Nylig mottok Ciderhuset i Sogn 11 av de 26 norske medaljene under Cider World 2020 i Frankfurt.
Kl. 16:45-17:30 – Smak på gullrekken
«Gullrekke-smaking» med de norske prisvinnerne fra Cider World 2020. Smak deg gjennom de internasjonale gullvinnerne fra Cider World 2020! Her serveres prisvinnende sider fra Apal Sider, Spildegarden, Ciderhuset/ Balholm, Edel Sider og Egge Gård. Sommelieren Ove Svendsen i Ypper guider deg gjennom sidersmakingen.
Kl. 18:00-18:45 – Sider + ost = sant
Verdens beste ost og sider i kombinasjon. Thomas Digervold fra Fest i kjeften gir deg sprudlende sidersmaker og prisvinnende oster i kombinasjon. Digervold er en av Norges første sider-sommelierer, også kalt pommelier. På dette kurset har han med seg Jørn Hafslund i Ostegården og Olav Bleie i Alde Sider. Her får du servert tre fantastiske sidere fra Alde (deriblant en brennheit NYHET!) som kombineres med tre prisbelønte oster fra Ostegården og Myrdal Gård.
LØRDAG 5. SEPTEMBER
Kl. 11:30-12:30 – Siderkurs med Balholm
Hvordan kan sider bli den norske vinen? Åge Eitungjerde fra Ciderhuset/ Balholm lærer deg mer om hvordan spiseeple, mateple og sidereple gir ulike siderstiler og om hvilke andre råvarer som kan kombineres med eple. Hvilken siderstil passer til ulike matretter – og hvorfor? På dette kurset vil du få smake 5 ulike kvalitetssidere – fra delikat ”verandasider” til tanninholdig sider til hjort! Nylig mottok Ciderhuset i Sogn 11 av de 26 norske medaljene under Cider World 2020 i Frankfurt.
Kl. 13:00-13:45 – Smak på gullerekken
«Gullrekke-smaking» med de norske prisvinnerne fra Cider World 2020. Smak deg gjennom de internasjonale gullvinnerne fra Cider World 2020! Her serveres prisvinnende sider fra Apal Sider, Spildegarden, Ciderhuset/ Balholm, Edel Sider og Egge Gård. Sommelieren Ove Svendsen i Ypper guider deg gjennom sidersmakingen.
Kl. 14:15-15:00 – Siderkurs med «Fest i kjeften»
En verden av sidersorter. Sider er ikke bare sider. På dette kurset tar vi i bruk hele sanseaparatet for å oppdage forskjellene mellom de ulike sidersortene. Her lukter vi og smaker på 5 spennende sidervarianter og blir kjent med bredden av stilarter. Fra spontangjærede sidere til mer klassiske varianter og søte dessertdrikker. Lær mer om de ulike siderstilene på 1-2-3-4-5. Kurset holdes av den kunnskapsrike pommelieren og sidereksperten, Thomas Digervold.
Kl. 16:45-17:30 – Siderkurs med Edel og Vikja Kjøtt
Sider møter kjøtt. En spennende sidersmaking der du lærer om gode siderparinger til smaksrike kjøtt-typer fra Vestlandet. Kurset holdes av Thomas Digervold fra Fest i kjeften, en av Norges første pommelierer. Med seg på laget har han Arita Åkre fra Åkre Gård som produserer Edel sider, og Olav Arnar Bø fra Vikja som produserer og leverer utsøkt økologisk kjøtt til flere av Michelin-restauranter i Norge. Her får du smake knallgode kombinasjoner av kjøtt og sider.
Følg oss på sosiale medier
Fotokredit denne side: Visit Hardangerfjord, Frå Ciderhuset/Balholm, foto: Sune Eriksen, Alde Sider, Aga Sideri og Åkre Gård – Edel Sider.