fbpx
VM I TØRRFISK 2025

Er du kokk og sitter på den beste oppskriften? Da bør du melde deg på konkurransen.

I forbindelse med Bergen Sjømatfestival arrangerer vi hvert år VM i ulike tradisjonsretter. Denne gangen står tørrfisk for tur. Tørrfisk har hatt stor betydning for utvikling av Bergen som by og ble eksportert fra byen vår fra 1200-tallet. Det er viktig å ivareta tradisjoner og gjøre dem aktuelle i vår tid.

Sammen med Halvors Fisk, inviterer vi byens og regionens kokker til å lage sin versjon av en tørrfiskrett, gjerne tilført ny kreativitet og modernitet. I forkant av konkurransen vil dere få tildelt ferdig utvannet tørrfisk fra kvalitetsprodusenten Halvors Fisk i Tromsø. Halvors tørrfisk ble brukt i Bocuse d’or 2024 og er av høyeste klasse. Dere får råvare til både trening og gjennomføring. Annet tilbehør må dere selv besørge.

VM i tørrfisk er åpen for alle kokker og vinneren stikker av med en gjev premie på kr. 10 000.

📍Sted: Mathallen, Fish Me

📅 Når: Torsdag 13. februar, kl. 14:00 – 16:00

Kriterier som blir vektlagt i konkurransen er

  • Smak
  • Presentasjon
  • Råvareutnyttelse
  • Autentisitet med utvikling.

En meget kompetent jury velger ut finalister som får konkurrere i årets VM i tørrfisk. Det er begrenset med plasser, så her er det første man til mølla! 

Vi oppfordrer bransjen til å komme og heie frem finalistene. Det blir lett servering og noe godt i glasset for dere som kommer. Lykke til og velkommen til en artig konkurranse og en anledning til å treffe andre bransjefolk.