Er du kokk og sitter på den beste oppskriften? Da bør du melde deg på konkurransen.
I forbindelse med Bergen Sjømatfestival arrangerer vi hvert år VM i ulike tradisjonsretter. Denne gangen står tørrfisk for tur. Tørrfisk har hatt stor betydning for utvikling av Bergen som by og ble eksportert fra byen vår fra 1200-tallet. Det er viktig å ivareta tradisjoner og gjøre dem aktuelle i vår tid.
Sammen med Halvors Fisk, inviterer vi byens og regionens kokker til å lage sin versjon av en tørrfiskrett, gjerne tilført ny kreativitet og modernitet. I forkant av konkurransen vil dere få tildelt ferdig utvannet tørrfisk fra kvalitetsprodusenten Halvors Fisk i Tromsø. Halvors tørrfisk ble brukt i Bocuse d’or 2024 og er av høyeste klasse. Dere får råvare til både trening og gjennomføring. Annet tilbehør må dere selv besørge.
VM i tørrfisk er åpen for alle kokker og vinneren stikker av med en gjev premie på kr. 10 000.
📍Sted: Mathallen, Fish Me
📅 Når: Torsdag 13. februar, kl. 14:00 – 16:00
Kriterier som blir vektlagt i konkurransen er
- Smak
- Presentasjon
- Råvareutnyttelse
- Autentisitet med utvikling.
En meget kompetent jury velger ut finalister som får konkurrere i årets VM i tørrfisk. Det er begrenset med plasser, så her er det første man til mølla!
Vi oppfordrer bransjen til å komme og heie frem finalistene. Det blir lett servering og noe godt i glasset for dere som kommer. Lykke til og velkommen til en artig konkurranse og en anledning til å treffe andre bransjefolk.