fbpx

GRATULERER TIL ÅRETS PRISVINNERE!

GRATULERER TIL ÅRETS PRISVINNERE! 1667 1222 Bergen Sjømatfestival

Bergen Matfestival 2019 er over for denne gang, og vi sitter igjen med en uforglememlig opplevelse! Vi vil gjerne takke alle som gjorde årets festival til en real matfest! Vi avslutter Bergen Matfestival 2019 med å hedre vinnerne av årets gjeve priser: Årets utstiller og Årets produkt.

Myrdal Gard ble kåret til Årets utstiller. Juryen trakk frem følgende: «Helhetlig og tydelig profil på produktene og standen. Virksomheten har utviklet en ny profil som appellerer og man får lyst til å kjøpe. Myrdal Gard har et bredt utvalg produkter og satser på kvalitet. Råvarene kommer fra egen gård og de er gode historiefortellere. De har en klar og tydelig identitet. Standen fremstår meget attraktiv og viser at de satser og får gode resultater.

Strilalam vant kategorien Årets produkt for sin spekepølse med tare. Juryen fremhevet at produktet var spesielt velsmakende og likte kombinasjonen av et tradisjonsrikt produkt med en nyskapende råvare; tare. Tare i spekepølse gir en unik smaksopplevelse. Bruk av tare i mat er en spennende vekstnæring for Norge. Tare i kjøttprodukter betyr også lavere CO2 avtrykk fordi vi erstatter noe av kjøttet med tare. Velsmakende og spennende produkt som vi mener har et stort potensiale (anbefaler at virksomheten utvikler designen og får ny emballasjen)

 Begge vinnerne mottok prispenger på kr. 10.000,- hver, noe som skal motivere til videre utvikling. GRATULERER!

 Juryen bestod av Nina Broch Mathisen fra Innovasjon Norge, Jøran Totland Stangervåg fra Møllerens, Odd Einar Tufteland fra Cornelius, Trond Skråmestø fra Lerøy Alfheim og Bernt Bucher Johannessen fra HANEN.