fbpx

Internasjonale kokker i verdensklasse!

Internasjonale kokker i verdensklasse! 150 150 Bergen Sjømatfestival

Gjennom Bergen sitt medlemskap i UNESCOs kreative nettverk for gastronomi samarbeider vi med mange andre byer fra flere steder i verden. Under årets festival får vi blant annet besøk fra Alba (Italia), Florianopolis (Brasil), Burgos og Dénia (Spania).

På festivalen kan du smake på lokale spesialiteter fra de internasjonale byene og bli inspirert til å ta i bruk lokale råvarer fra Vestlandet på nye måter. I kursteltet vil de internasjonale kokkene bli utfordret til å lage retter inspirert av sin lokale matkultur, men basert på lokale råvarer fra Vestlandet. Vi gleder oss!

Alba er representert ved Bocuse D’Or-kandidaten Martino Ruggieri. Martino skal konkurrere i verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon 2019 og har lang fartstid på topprestauranter som  “La Pergola” av Heinz Beck*** i Roma, Lido84 og  Atelier Étoile i Paris.

Florianopólis er representert ved kokken Pedro Soares. Pedro har lang fartstid som kokk på topprestauranter som P.G. Gastronomia i Florianopólis, El bulli i Barcelona og Noma i København.

Burgos er representert ved kokken Isabel Àlvarez. Isabel er en prisbelønt kokk som blant annet har jobbet ved den spanske ambassaden i USA og hun driver Fábula restaurant i Burgos. Fábula har flere ganger blitt trukket frem i New York Times som det beste stedet å spise i Burgos.

Denia er representert ved den erfarne kokken og læreren Vicent Almela.