fbpx

VELKOMMEN TIL KURS

VELKOMMEN TIL KURS 2560 1707 Bergen Sjømatfestival

Velkommen til kurs under Bergen Matfestival. Kursene holdes på Torgallmenningen, men sendes også live slik at du kan følge dem hjemmefra. 

For å delta på kursene på Torgallmenningen kan du melde deg på her. Ønsker du å følge med hjemmefra går du til denne Facebook-siden.

Dette er programmet:

Gratis matkurs på Torgalmenningen fredag 4.9. og lørdag 5.9.
Med forbehold om evt. endringer.
Fredag 12.00 – 12.45 SMAK PÅ HØSTEN! LÆR MER OM SESONGRÅVARENE I HAVET. Raymond Grimstad fra Domstein er en av landets mest ambisiøse sjømatkokker. På dette kurset lærer han deg mer om råvarene som er på sitt beste akkurat nå, og demonstrerer hvordan du kan lage enkle og kreative retter på krabbe og hyse.
Fredag 15.00 -15.30 ØNSKEKURS: LÆR Å LAGE RASPEBALLER. I sommer inviterte vi dere publikum til å stemme frem Smaken av Vestland, og raspeballer var en av rettene som fikk aller flest stemmer. På dette kurset vil Johnny Dugstad fra Søtt+ Salt lære deg sine teknikker for å lage de perfekte raspeballene hjemme. Dugstad lager sin favorittutgave av retten og du får en smakebit på moderne raspeballer. Kom og bli med når vi feirer smaken av Vestland.
Fredag 16.00 -16.30 LÆR Å LAGE BÆREKRAFTIG MICHELIN-MAT HJEMME. Kristian Vangen er kjøkkensjef på Michelin-restauranten Bare som har et unikt samarbeid med Nordre Solend gård, som produserer eksklusivt til stjernerestauranten. Maya Riise fra Nordre Solend gård forteller om hva de produserer i sesongen vi er inne i, og om hvordan de samarbeider med Bare. Vangen viser hvordan de utnytter hele råvarene for å skape mat i verdensklasse. På kurset får du innblikk i noen teknikker for råvareutnyttelse som du kan ta i bruk hjemme. Her lærer du mer om bærekraft fra noen av bransjens beste, og får en smakebit fra Bergens eneste Michelin-restaurant, Bare Restaurant.
Fredag 17.00-17.30 SJØMAT PÅ 1,2,3. Få tryller med sjømat som sjømateksperten Fredrik Hald fra Lerøy. På dette kurset vil han vise hvor enkelt det er med deilige sjømatretter i hverdagen. Her vil du lære gode teknikker som du kan bruke til å lage spennnde hverdagsretter på 1-2-3, enten du lager mat til mange eller få.
Lørdag 10.00-10.30 VINNERBURGEREN – LODDISBURGER
Smaksverkstedet og Christopher Haatuft, kokk og eier av
Lysverket, lager Loddisburgeren – Loddefjord sin egen bydelsburger. Her får du de beste tipsene for å lage en god hjemmelaget burger. Kurset passer for barn og barnefamilier.
Lørdag 11.00-11.30 FRA BEIN TIL BURGER Lær å bruke hele dyret. På dette kurset møter du kokk og gründer Morten Tungesvik fra Bare Bergenske og Odd Ohnstad fra Haugen gårdsmat, når de øser av sine erfaringer. Her får du kunnskap om råvareutnyttelse og hvordan og hvorfor man bør bruke flere stykningsdeler.På kurset demonstreres det hvor de ulike stykningsdelene er og du får tips til hvordan de kan brukes. Morten vil vise ulike tilberedningsteknikker som egner seg til ulike deler av dyret, og dere som deltar får smake forskjell på de ulike kjøttypene.
Lørdag 12.00-12.30 ØNSKEKURS: LÆR Å LAGE SIDERDAMPEDE BLÅSKJELL. I sommer inviterte vi dere publikum til å stemme frem Smaken av Vestland, og siderdampede blåskjell var sjømatretten som fikk flest stemmer. Benedicte Jørgensen er sous chef på Lysverket, og på dette kurset viser hun hvordan du kan lage en helnorsk blåskjell-rett med de beste lokale råvarene. Kom og bli med når vi feirer smaken av Vestland.
Lørdag 13.00 -13.30 SOPP OG VILLE VEKSTER I SESONG. Harald Eriksen, Soppsakkyndig og leder i Sunnfjord Sopp og Nyttevekstforening, gir deg både kunnskap og inspirasjon til å bruke smakfull sopp og unike vekster i retter til både hverdags og fest. Du får vite mer om hvilke sopp og vekster som passer best til hva. Små smaker serveres underveis.
Lørdag 14.00 -14.30 SJØMAT PÅ 1,2,3. Få tryller med sjømat som sjømateksperten Fredrik Hald fra Lerøy. På dette kurset vil han vise hvor enkelt det er med deilige sjømatretter i hverdagen. Her vil du lære gode teknikker som du kan bruke til å lage spennnde hverdagsretter på 1-2-3, enten du lager mat til mange eller få.
Lørdag 15.00 -15.30 SJØMATTAPAS. Raymond Grimstad fra Domstein er en av landets mest ambisiøse sjømatkokker. På dette kurset lærer han deg å lage fingermat på kystdelikatessene makrell og sild. Kurset gir ny inspirasjon til sunne og smakfulle tapasretter, og du får demonstrert lettvindte oppskrifter som du kan bruke når du vil brilliere på kjøkkenet hjemme. Du vil få smaksprøver og ny inspirasjon når Grimstad inviterer til sjømattapas.
Lørdag 16.00 – 16.30 LÆR Å LAGE NAPOLITANSK PIZZA MED LOKALE RÅVARER. Bien Centro og Jørn fra Ostegården lærer deg å lage ekte Napolitansk pizza med nydelige lokale oster og skinker fra gårder i Vestland.
Lørdag 17.00 – 17.30 FÅ INSPIRASJON TIL VEGANSK HVERDAGSMAT v/ Benedikte Koldingsnes fra Vegan Pop Up Cafe.